★ Stort udvalg fra kendte mærker ★ Professionel kundeservice

Bar Tabelle

Følgende tabel opsummerer den type anvendelse, som vandtætte ure er egnede til, afhængigt af den angivne dybde af vandtæthed:


Angivet vanddybde

Tilsvarende vandtryk

Kan det tåle rengøring, regn og vandstænk?

Kan de bruges i brusebadet?

Kan bäras vid bad?

Kan den bæres under badning?

Er det muligt at dykke med dykkere?

30 m 

3 Bar 

Ja

Nej

Nej 

Nej 

Nej

50 m 

5 Bar 

Ja 

Nej 

Nej 

Nej 

Nej

100 m 

10 Bar 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 

Nej 

200 m 

20 Bar 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 

Ja 


Urers vandtæthed

På VALMANO er alle vandmodstandsspecifikationer angivet i DIN 8310. Urets vandmodstand er indgraveret på urets bagside. Nogle gange er oplysningerne også anført på urkassen eller urskiven. Du kan også finde oplysninger om vandtæthed i brugervejledningen eller i produktdetaljerne på vores websted. Hvis du stadig er usikker, skal du aldrig opbevare uret i vand - eller kontakte os.

Vandtæthed er ikke en permanent egenskab. Hvis du har til hensigt at svømme regelmæssigt med dit ur, bør det kontrolleres hvert år. Årsagen hertil er de indbyggede tætningselementer, som forringes i funktion og ved daglig brug. Tætningerne og urets dele er underlagt en naturlig ældningsproces, som kan fremskyndes af faktorer som f.eks. sved og syrer. På grund af disse eksterne faktorer kan der ikke garanteres vandtæthed i urets levetid.

Specifikationer i bar er ikke ensbetydende med den tilsvarende vanddybde! Selv om et tryk på 3 bar svarer til en vanddybde på 30 meter, er der tale om specifikationer for testtryk, der opnås i testopstillinger. Når de anvendes i naturlige vandmiljøer, kan disse trykgrænser overskrides selv ved mindre dybder, hvilket resulterer i vandindtrængning.

Hvis du er i tvivl, må du aldrig bruge uret i vand. Det forlænger urets levetid og kan spare dyre reparationer.
Der kan ikke garanteres permanent vandtæthed.

,